Viinitila on Vihreän kullan kulttuuritiellä

Uutiset

Näyttelijä Ville Haapasalo tutustui kesäkuun puolivälissä anttolalaiseen juomatuotantoon Maaseutukuriiri-yhteistyösopimuksen myötä. Maaseutukuriirin viestintähanke on tuottanut kolme maaseutumatkailuun liittyvää videota, joiden “vihreänä lankana” on Villen Vihreän kullan tie. Tarinoita tähdittää siis Ville Haapasalo ja videoilla sivutaan maaseutumatkailun lisäksi Etelä-Savon ja tulevan Saimaan maakunnan kolmea strategista kasvukärkeä: vesi, metsä ja ruoka.

Käsikirjoitukset videoihin kirjoitti viestintähankkeen tiedottaja Tiina Judén, videotuotannon hoitaa kuopiolainen Tallistudio. Kuvauskohteiksi on valittu kolme Vihreän kullan kulttuuritielle sijoittuvaa kohdetta, jotka ovat Ollinmäen viinitila, Miekankoski sekä Puumala & Sahanlahti. Ollinmäen viinitila -videossa kerrotaan viininvalmistuksesta, tastingeistä ja sapaksista sekä viinitilamatkailusta. B&B-matkailua, mökkimajoitusta ja muikun pyyntiä väläytetään myös.

Miekankoski-videossa puolestaan käsitellään kalastusmatkailua, uittomuseota, kahvilan mummolatunnelmaa sekä Miekankosken Venäjänrajahistoriaa. Samalla sivutaan luomumetsiä ja mahlantuotantoa. Puumala & Sahanlahti -videolla kerrotaan Saimaan rengastiestä ja sähköpyörien vuokrausmahdollisuudesta. Sahanlahden osuudessa kerrotaan uudesta pakopelihuoneesta, Suomen kauneimmasta terassista, lähiruuasta ja D.O. Saimaa -merkistä sekä Norppa-risteilyistä.

Hiljattain julkaistut videot antavat ensimakua syyskuun alussa ilmestyvästä Maaseutukuriiri-lehdestä, joka jaetaan mahdollisimman kattavasti kotitalouksiin ja yrityksiin Etelä-Savossa. Lehti ilmestyy myös digitaalisena.

Maaseutukuriiri on Etelä-Savon maaseutuohjelmien viestintähanke, jonka tarkoituksena on kertoa niin maaseudun asukkaille kuin kaupunkilaisillekin, että maaseutu tuottaa hyvinvointia koko maalle. Vireä maaseutu voi osaltaan ratkaista kilpailukyky-, ilmasto- ja ympäristökysymyksiä.

Viestintähankkeen tavoitteena on lisätä tietoa maaseutuohjelman kautta tulevan EU-rahoituksen merkityksestä ja vaikutuksista koko maalle. Jopa 72 prosenttia Suomelle palautuvasta EU:n jäsenmaksusta tulee Maa- ja metsätalousministeriön hallinonalan kautta.