Vanhalle hoville löytyi ostaja – kiinteistö myydään matkailuyrityskäyttöön

Uutiset

Teknisen lautakunnan jaosto puoltaa myyntiä,
lopullisen päätöksen tekee kaupunginhallitus

Teknisen lautakunnan jaosto puoltaa Anttolan Vanhan Hovin alueen myymistä rakennuksineen korkeimman tarjouksen tehneelle tarjoajalle kauppahinnalla 400 000 euroa ja saattaa asian kaupunginhallituksen päätettäväksi.

Mikkelin kaupungin tilakeskus on myynyt Anttolan Vanhaa Hovia sekä muita kohteeseen liittyviä rakennuksia Huom!-kiinteistövälitysliikkeen kautta. Kohteessa sijaitsevat Hovin päärakennus, Wanhan Hovin majatalo, Hovin teollisuustilat, Hovin Väentupa ja muita yksittäisiä rakennuksia pihapiirissä.

Päärakennus on alun perin 1800-luvun lopussa rakennettu, osin kaksikerroksinen, hirsirunkoinen, lautaverhoiltu kartanorakennus. Rakennus on saneerattu vuonna 2001 ja se on toiminut mm. koulutus-, juhlaja pitopalvelutilana. Kaupan toteutumisen ehtona on kuntoarvion päivittäminen.

Rakennukset vaativat kunnostusta
Wanhan Hovin majatalossa on hostellityyppisiä huoneita sekä yhteiskäyttöisiä tiloja. Väentuvassa on yksi asuinhuoneisto. Muut rakennukset kohteessa ovat heikkokuntoisia. Päärakennuksessa on vuonna 2016 jäätynyt vesilinja. Vaurioiden yksityiskohtaista laajuutta ei ole selvitetty.

Kohteen kaksi rakennusta, päärakennus ja majatalo, ovat päällisin puolin siistit, mutta rakennuksina sekä tekniikaltaan jo ikääntyneet. Päärakennuksella on suojelumerkintöjä. Kauppaan sisältyy noin 5.000 m²:n suuruinen määräala rakennuksineen ja liittymineen. Raksystems Insinööritoimisto Oy on tehnyt Hovin päärakennukseen kuntotarkastuksen kesäkuussa 2014. Muita rakennuksia ei ole kuntotarkastettu. Kaupan toteutumisen ehtona on päärakennuksen kuntoarvion päivittäminen sekä kuntoarvion laatiminen Wanhan Hovin majataloon.

Suunnitteilla matkailutoimintaa
Kiinteistö myydään matkailuyrityskäyttöön. Voittavan tarjouksen on tehnyt Victorian Rose Oy, joka omistajia ovat sisarukset Kaisa Paulavirta ja Elina Lehtonen. Ostajien suunnitelmissa on säilyttää Hovinmäen ainutlaatuinen tunnelma. Ostajilla on perhetaustansa kautta kokemusta matkailuyrityksen pyörittämisestä. Toiveissa on aloittaa toiminta jo ensi kesänä, mikäli asiat sujuvat suunnitelmien mukaan.