Punos- 15 – Jo lähes 40- vuotta partiota Anttolassa

Uutiset

Partiolaiset: Oletteko valmiina? Aina valmiina!

Anttolan Viiriäisten kesäleiriä pidetään jälleen Anttolan seurakunnan rantasaunan maastossa. Punos-15 partioleirin ajankohta on tänä vuonna 15. – 17.6. eli jo kesän alussa. Ensi vuonna Anttolan Viiriäiset täyttää 40v, joten tänä aikana ovat pienet ja isot partiolaiset nähneet ja kokeneet jos jonkinlaisia leirejä.

Vuonna 2015 Suomen Partiolaisten teemana on Kulttuurit kohtaavat ja näin ollen tällä kertaa partioleirinkin teema nivoutuu tämän aiheen ympärille partioperinteitä kunnioittaen.

Uutta perinnettä olemme Anttolassa alkaneet luomaan tuomalla partion myös perheiden ja ei vielä partiolaisten tavoitettavaksi. Perheleirille on mahdollista osallistua oman vanhemman kanssa ja näin tutustua partiotoimintaan. Anttolan Viiriäiset ovat yhdessä seurakunnan lapsityön kanssa suunnitelleet yhteisen leirin.

Leiri alkoi maanantaina 15.6. yhteisesti varusteiden kasaamisella varustevarastolta, josta autokaravaani suuntasi kohti leiripaikkaa. Virallisesti leiri alkoi lipunnostolla. Kolmen päivän aikana harjoitellaan leirirakentelua, opitaan erilaisia sidoksia, tehdään punoksia sekä muistellaan hiukan jo unohtuneita partiohuutoja ja laululeikkejä. Joka leiriin kuuluva leirikaste jännittää jokaista partiolaista hiukan jo etukäteenkin. Partiossa opetellaan monia perinteisiä hyödyllisiä taitoja ja puukon turvallinen käsittely on jokaisen partiolaisen hallittava kun vuollaan perinnekäsitöitä. Leirin aikana selviää, millaista onkaan nukkua teltassa ja miksi karhulla on lyhyt häntä. Leirin päättää yhteinen iltanuotio jonne vanhemmat, isovanhemmat ja muut voivat osallistua ja nauttia leiriläisten esittämistä kokemuksista leirillä.

Heinäkuun lopussa Järvisuomen partiolaisten suurleiri Kosmos pidetään Puumalan Pistohiekalla. Leirille on tulossa 2000 partiolaista. Vierailupäivänä 1.8. myös partiosta kiinnostuneet voivat käydä tutustumassa ja aistimassa partiotunnelmaa. Myös Anttolan Viiriäisistä osallistuu iso joukko partiolaisia leirille.

Anttolan Viiriäiset on aktiivinen ja kasvava lippukunta. Toinen sanonta kuuluu: ”Kerran partiolainen, aina partiolainen”. Joukkoomme mahtuu uusia ja vanhoja partiolaisia, lisää aktiivisia toimijoita aina kaivataan.

Partiovasemmalla, Anniina Forsman, lippukunnan johtaja

Punos-leirin partiolaiset pystyttämässä telttaa . Kuva: Pauli Forsman