Matkabloggarit vierailivat Anttolanhovissa

Uutiset

Tammikuussa pidettyjen Matkamessujen yhteydessä järjestettiin kansainvälisille matkabloggaajille mahdollisuus tutustua Suomen matkailun parhaisiin paloihin. Mikkelin seudulle saapui bloggareita Italiasta, Sveitsistä, Kiinasta, Koreasta, Australiasta ja Isosta-Britanniasta. Lisäksi matkalla oli mukana suomalainen isäntäbloggaaja Unagidon-blogista. Mikkelin alueella bloggarit tutustuivat Mikkeliin, Puumalan Sahanlahteen ja Anttolanhoviin.
-Luonnosta olen erityisesti nauttinut täällä ollessani ja tällä alueella siitä, että pääsee ulkoilmaan ja kauas kaupungeista, kertoo Anttolanhovissa pistäytynyt Nick Burns. Australiasta kotoisin oleva Nick oli yksi Matkamessujen Nordic Blogger Experience-ohjelmaan valituista. Nick on aiemminkin vieraillut Suomessa, mutta silloin kesä, joten talvinen Suomi oli hänelle aivan uusi kokemus.   – Suuresti vaihtelevat lämpötilat, lumi ja jää ovat sellaista, joita en ole ennen kokenut”, Nick sanoo. Ennen Suomeen tuloaan Nick oli katsonut sääkarttoja hieman pelokkaalla mielellä kun lukemat olivat -20 asteen tienoilla. -Onneksi täällä ei ollutkaan niin kylmää.

Suomen ja Saimaan alueen talvimatkailun kehittämisessä on Nickin mielestä hyvät mahdollisuudet .  Yleisesti ympäri maailmaaa on vetoa ekoturismiin ja lähelle luontoa pyrkivään matkailuun. Täällä Suomessa riippumatta onko talvi vai kesä on erityisen hyvä mahdollisuus myydä talviaikaa ja erilaisia talveen liittyviä aktiviteetteja.  -Luistelu järven jäällä, pilkkiminen ja yleensä liikkuminen jäällä ovat eksoottista suurelle määrälle ihmisiä. Erilaisten toimintojen jälkeen suomalainen sauna ja jopa avannossa pistäytyminen ovat sellaista, jota ei monissa kohteissa ole tarjolla, Nick toteaa.

Nick ja muut  Anttolanhovissa pistäytyneet bloggarit saivat Matleena Pulkkisen esittämänä hyvän oppitunnin suomalaisesta saunan historiasta ja saunan merkityksestä suomalaisille. Vierailuun kuului luonnollisesti myös savusaunassa saunominen ja ruokailu.  Anttolanhovissa vieraili kaikkiaan 8 matkabloggaria, joiden matkajärjestelyistä Mikkelin seudulla vastasi Miset Oy.

bloggarit-2Bloggarit ja emännät yhteiskuvassa. Vas. Taija Penttilä (Miset Oy), Andy Higgs, Benoit Luisier, Peter Parkorr, Sangyune Lee, Marco Allegri, takaa kurkistaa Matleena Pulkkinen,  Nick Burns, Fabienne Rohner, Eija Martikainen ja Lotta Watia

 

Vastaa