Kaikukalliolla tanssittu 60 vuotta- juhlatanssit juhannuspäivänä

Uutiset

Anttolan Kaikukalliolla tanssitaan juhannuspäivänä juhlatanssit: Tanssilava on ollut toiminnassa 60 vuotta. Lava rakennetiin Anttolan työväenyhdistyksen toimesta 1955, tarkoituksena hankkia lisätuloja yhdistykselle. Lavasta tulikin suosittu tanssipaikka, jonne kuljetettiin väkeä lähitienoilta linja-autoillakin.

Lavan parhaimmat ajat osuvatkin 1950-ja 1960 luvulle, jolloin siellä vieraili Suomen eturivin artisteja ja orkestereita. Väen vähetessä maaseudulta Kaikukallion kävijämäärät ovat olleet laskusuunnassa jo pidemmän aikaa ja viime vuosina tansseja on järjestetty vain muutaman kerran kesässä. Parhaina vuosina lavalla tanssittiin jokaisena kesä-elokuun lauantaina. Tänä kesänä lavalla järjestetään työväenyhdistyksen toimesta vain juhlatanssit juhannuspäivänä. Heinäkuun lopulla pidettävissä kihutansseissa yhdistys pitää puhvettia ja hoitaa järjestyksenvalvonnan

Tanssien järjestäminen pienillä lavoilla ei Työväenyhdistyksen puheenjohtajan Jorma Harmoisen mukaan ole nykyään kannattavaa. Syynä on yleisökato ja se, etteivät perusorkesterit kelpaa. Yleisö kaipaa nimekkäitä orkestereita, jotka ovat kalliita. Pienen lavan yleisömäärä ei riitä kattamaan tunnettujen esiintyjien kuluja, joten tanssit tuottavat tappiota. Nimekkään esiintyjän keikalla yleisöä pitäisi Harmoisen arvion mukaan olla 500 henkeä kulujen kattamiseksi. Työväenyhdistys on kokeillut monia keinoja Kaikukallion elävöittämiseksi: -Yksi kesä järjestettiin melkein joka viikonloppu tanssit. Viime juhannuksena huono sää verotti kävijöitä, ei ollut kuin vähän yli 100 henkeä, kun normaalisti on 300, Harmoinen summaa.

Kaikukallio on tuottanut yhdistykselle jo monena kesänä tappiota. Ongelman ratkaisemiseksi on etsitty tahoa, joka vuokraisi lavan koko kesäksi ja järjestäisi tansseja. Vuokralaista ei ole kuitenkaan löytynyt. Myös orkesteri voisi vuokrata lavan ja pitää lipputulot, järjestyksenvalvojat ja kahvion ylläpito hoidettaisiin Työväenyhdistyksen toimesta. Toiminnan elvyttämiseksi näyttää olevan vain yksi keino: – Pitäisi löytää sponsoroija, joka ottaisi tappioriskin, tai yrityksiä, jotka kustantaisivat orkesterin, Harmoinen sanoo. Hänen mukaansa kaikki pienet lavat painivat samojen ongelmien kanssa.

Juhannuksena kuitenkin tanssitaan juhlan merkeissä. Luvassa on hyvää musiikkia Arto Kivekkään ja Hannu Auvisen toimesta, eikä puheita pidetä, joten kaikki Kaikukalliolle juhannusta juhlimaan ja tanssimaan, kehoittaa Harmoinen.