Jäätiet ajokunnossa, muista nopeus ja ajoneuvojen välit

Uutiset

Jäätie Anttolan kirkonkylältä Paajalan-ja Piekälänsaareen on ollut käytössä muutaman viikon . – Tie on aurattu, viitoitettu ja ajokunnossa kertoo Heikki Pesonen. Jään paksuus jäätien kohdalla on noin 30-35 cm:n luokkaa tien keskeltä ja se kestää jo pakettiautonkin, mutta raskaalla ajoneuvolla ei ole syytä mennä jäälle. – Aika kiikunkaakun mennään tien suhteen. Jos lunta satelee vielä lisää, eikä tule kunnon pakkasia saatetaan ollaan ongelmissa, arvelee Heikki. Lumi estää jään vahvenemisen ja nostaa vettä jäätielle, jolloin tien puhtaanapito on hankalaa. Jäätien ulkopuolella ajamista Heikki kehottaa välttämään. -Suosittelen henkilöautollakin pysymään merkityllä ajoväylällä, sillä jään paksuus vaihtelee tänäkin vuonna vaihtelevasti paikasta riippuen yllättävän paljon. -Kun ajatte jäätiellä, muistakaa pitää autojen väli 50-100 metrissä vielä ja myös, että jokainen kulkee jäätiellä omalla vastuullaan, Heikki muistuttaa.

Jäätien nopeusrajoitus on laskenut 30 km tunnissa, aiemman 50 km sijaan. Uusi nopeusrajoitus johtuu siitä, että Saukonsalon ei ole virallinen jäätie. Alennetulla nopeudella pyritään myös varmistamaan jäätien kantavuus ja kestävyys.

Paajalan-ja Piekälänsaaren jäätien lisäksi on avattu jäätie Pitkälahdelta Pihlajasaloon, sekä tie Piekälänsaaresta Saukonsaloon Rantaharjun kautta.

iceroad-webJäätiellä on 30 km nopeusrajoitus ja siellä ajetaan omalla vastuulla.

Vastaa