Essote yhdistää Anttolan terveyspalvelut palvelukeskukseen

Uutiset

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä (Essote) yhdistää kaikki Anttolan terveyspalvelunsa palvelukeskukseen. Anttola-talon kaikki tilat vapautuvat kesällä Mikkelin kaupungin käyttöön.
“Yhdistämisestä tulee moninkertainen hyöty. Asiakkaamme saavat sosiaali- ja terveyspalvelut jatkossa hyvinvointiaseman ajatuksen mukaisesti samasta pisteestä. Kaupunki saa puolestaan tarvitsemansa koulutilat”, kertoo Essoten johtaja Risto Kortelainen.

Mikkelin sivistyspalveluissa on pitkään pohdittu Anttola-talon käyttöä koulutiloina, koska kaupunki suunnittelee uuden koulun rakentamista alueelle. Koulun tiloja on jo nyt Anttola-talossa ja uudisrakentamisen laajuus riippuu siitä, kuinka paljon tiloja voidaan saada sieltä koulun käyttöön.
“Nyt on erinomainen paikka pohtia olemassa olevien tilojen käyttöä ja muunneltavuutta koulun käyttöön”, sanoo Mikkelin sivistystoimenjohtaja Virpi Siekkinen. Hammashoidon palvelut siirtyvät samassa yhteydessä Anttolasta Mikkeliin.
“Alle 18-vuotiaiden suun ja hampaiden terveystarkastukset hoidetaan lähipalveluna tuomalla kannettava hoitoyksikkö joko koululle tai muihin terveyspalvelujen tiloihin Anttolan palvelukeskukseen”, kertoo Essoten Suun terveydenhuoltopalvelujen päällikköTarja Rutkiewicz.
“Muutoksia aletaan nyt suunnitella ja ne tapahtuvat kesällä”, kertoo Essoten sisällä toiminnot vastaanottavan palvelualueen, vanhus- ja vammaispalvelujen johtaja Niina Kaukonen.